Pixy mesél

Pixy mesél

Egy újabb randevú - ilyen sem volt még

2014. november 14. - Pixynor

Többedik bejegyzésem óta hangsúlyozom, hogy leálltam az ismerkedéssel, nem vágyom most rá, hogy újabb hazugságnak tegyem ki magam, hisz többen megmagyarázták már itt nékem, hogy a férfiak dirrekte a nők miatt hazudoznak, mert bizony elvárás ez a nők részéről. Nem is tudom mit kéne tennem, kiírni a homlokomra, hogy én nem várom, hogy hazudj nekem, légy őszinte, én ezt kedvelem?  (Jaj, tán nem egy dalszövegíró veszett el bennem?) De persze a kiskaput nyitva hagyom azzal, hogy a nagy ő, aki meg van nekem írva, akit a kártya kivetett részemre, az rám találhasson, így nem töröltem a regisztrációmat a társkeresőről, hanem az előfizetésemet nem hosszabbítottam meg. Persze így majdhogynem használhatatlan az oldal, de levelet tudnak nekem írni és én is részesültem abban a kegyben, hogy előfizetés nélkül is elküldhetek hét levelet. Ennyinek elégnek kell lennie az első sziától az első randi megbeszéléséig.

És persze, ez az a társkereső, ahol a hercegem óta semmi mozgás nem történt. Aztán egyszercsak, hol volt, hol nem volt, kaptam egy levelet "Szia! Mit szólnál egy egyszerű találkozóhoz?" Ennyi. Semmi szia én ez meg ez vagyok, ezt meg ezt csinálom, itt meg itt tartok az életben és ezt meg ezt keresem. Név egy 2-sel kezdődő szám. No tessék, ez mennyire komoly már? Vajon mire utal ez a szám? Korára? Áááá nem hisz harminckilenc éves. Lábméret?? Áááá azt azért reméljük, hogy a 193 cm-es magasságnál ez legalább 4-sel kezdődik. Akkor vajon mi lehet még?? Más egyszerűen nem jut eszembe. No jó, akkor ezt kb. ennyire is kell komolyan venni. Gondolkodva a nagyszerű válaszon kb. fél órát, visszaírtam, egy olyan tökéletesen megfogalmazott, alaposan kigondolt választ, hogy: "Szia! Kinél mit jelent az egyszerű? Nálad?".

5662_0.jpg

Na bumm, szuper, hasonló stílusban ott  a labda. Aztán azon gondolkodtam, hogy ha számmal nevezném el magam, akkor mi lenne az a szám. Az éveim száma? Ugyan már minek, mikor az adatlapomon látszik, hogy hány éves vagyok. A mell, csípő, vagy derékméretem? De vaj, hogy tudja a szerencsétlen egy számból, hogy az vajon melyik. Ding, ding, válaszlevél. "Ebéd, vacsora spontán, valahol, valamikor, habár a spontán így elsőre nehezen menne. :-)" Ta-dam. Nehezen a spontán, lebuktál, no lássuk burkolt célzásba rejtett kérdéses válaszom: "Miért menne nehezen? A távolság (hogy Te Piripócsfalvai vagy) vagy egyéb (nős, barátnős vagy) miatt?". Bingóóó. Most ugrik a majom a vízbe. Válaszra vár, mely érkezik: "A képlet egyszerű: az első találkozó helyét és idejét muszáj megbeszélni, ezért nem lehet spontán..." Húúú basszus, ez milyen okos válasz. Mi ez egy nő? Adatlap megnéz, egyetemi végzettség (?? kicsit hihetetlen, de legyen). No, de rajtam nem fog ám ki, egy diploma. Hogy egy kicsit udvaroljak: "Ügyes, okos és igaz válasz, mely elegánsan elkerülte a burkoltan feltett kérdéseimet. És valóban nehéz első alkalommal spontanítást tettetni :-) igaz még sosem próbáltam, akár működhet is." No, újra felhívva a figyelem a nős vagy-e kérdésre. "Jövő héten? Mobil számom: 01234567891" Na, tessék, ennyi a válasz. Semmi. Na jó akkor akár el is mehet a fenére.

A dolog elfelejtve, mire két napra újabb üzenet jött: "Szia, nagyon eltűntél...". Hoppá hoppá. Újra itt. No jó, akkor nyilván nem értett meg, így finoman felhívtam a figyelmet arra, hogy: " én nem az a típus vagyok, aki felhívja a férfit elsőre", és "kicsit úgy érzem (szólj, ha alaptalanul), hogy mind a neved 2egynehány, mind a mód, ahogy a találkozást felvetetted (semmi érdeklődés irányomban), hogy kimondottan szexuális vonatkozásban akarsz találkozni és őszinte leszek, nekem ehhez most nincs kedvem."  és persze, hogy biztos vannak itt még olyan hölgyek, akik vevőek erre. Jelszavam, csak őszintén. Na, ha másból nem, ebből tuti megérti, hogy nem szorgalmazom az ügyet. Válasz: "A megérzésed most kifogott rajtad. Természetes így a fényképeid alapján vonzalmat érzek irányodba, ez evidens, különben nem foglalkoznék veled :-) De ez az érzés nem szexuális tartalmú, az nálam majdnem az utolsó helyen áll, nekem egészben vagy fontos, a csupasz testiség a mai világban bármikor elérhető ezért unalmas és sokszor elkeserítő. " Hoppá, hoppá. Micsoda gondolat. Atya Úr meg Isten. Ilyen férfi létezik, aki így is gondolkodik. Húú és pont velem akar ismerkedni. Azta kurva.... Micsoda mázlim van. Gondoltam én ezt, az első 4-5 ugyanilyen tartalommal megírt levél után. Aztán a 7-8 eset után már kezdtem kételkedni, de mostanra már csak azt mondom, mosolyogva olvasva a sorokat, ugyan kérem, ez a pasi pontosan tudja mit akarok hallani. Roppant fifikás, de semmivel sem különb, mint az összes többi. "Kíváncsi vagyok rád, ezért adtam meg a számomat, találkozzunk. Bemutatkozunk kellő módon, a többi majd alakul. " Hm. Itt kezdtem elgondolkodni a dolgon. Részint tetszett, hogy nem hagyta magát lerázni, sem azzal, hogy nem válaszoltam, sem azzal, hogy jeleztem, nem hiszem, hogy egy célból keresnénk egymást.

Válaszoltam: "És akkor, hogy tudnánk egy találkozót kivitelezni, célozni próbálok arra, hogy az adatlapod szerint Piripócsfalvai vagy?" Újfent célozva arra, hogy nem épp a szomszéd városból próbál ismerkedni velem, így valahol a spontán találkozások sem tudnak nagyon működni. "Nekem legközelebb péntek délután lenne jó, mobil vagyok, bárhol ok, csak egy jó étterem kell:-)" Na tessék, erre kedves barátnőm azt mondta, hogy ráér péntek délután, az már csak jót jelenthet, célozva arra, hogy a nős pasik többségénél a hétvége a családról szól. Na, de itt azért már nem bírtam tovább, hogy ne kérdezzek rá a következőre: "És úgy akarsz velem találkozni, hogy előtte nem is kérdezel semmit rólam? Én sem tudom még a nevedet sem. Nekem ez annyira furcsa így. Annyi olyan dolog lehet, ami miatt nem is éri meg találkozni sem, vagy tévedek? Általában, aki találkozni szeretne velem, vagy ismerkedni, azért előtte sok mindent kérdez, ami persze kölcsönös, és első körben próbálja az ember kideríteni azt, hogy van-e értelme a személyes találkozónak. Te nem vagy így vele? És újfent kérdem: akkor Piripócsfalván laksz? És ha igen mi értelme ilyen messziről találkozni?" Odatettem és kíváncsian vártam a választ. "Ne aggódj már annyit :-) Nem egy cipőért megyek oda, mert akkor már mindent megkérdeztem volna adott lábbeliről, hanem egy emberrel találkozom. Piripócsfalvai vagyok és nincs nagy távolság közöttünk. Horváth Lipót" Hopsz egy név. Tehát van neve, közösségi portál keres Horváth Lipót, a francba, van belőle pár, akkor Horváth Lipót Piripócsfalva, hmm, igen, háát konkrétan ilyen nincs, de akár ez a jelöletlen kép nélküli is lehet ő. No mindegy, akkor nincs azonosítás. Aztán végül is biztosítottam róla, hogy csak nem akartam volna, hogy felesleges költségekbe verje magát az utazás miatt, mert esetleg, ha elkezdtünk volna ismerkedni egymással, akkor kiderült volna, hogy nem egy irányba haladunk. Aztán még pár jópofa, nem hosszabb mondat után végül is igent mondtam. És azóta is váltottunk még pár levelet, de ismerkedés továbbra sem történt. Ilyen találkozóm  még nem volt.

Az étterembe is meg tudtunk nagyon könnyen egyezni, gyakorlatilag ugyanazt javasoltuk mindketten és elintézte a foglalást is. Persze itt nem hagy nyugodni ám a gondolat. Kedves blogtársnőm posztja alatt (http://alibanyajegyzetel.blog.hu/2014/10/19/ez_egy_nagyon_romantikus_fordulatokban_gazdag_netismerkedos_tortenet) nem is olyan régen akkora vita kerekedett abból, hogy első randin meghívta egy pasi egy kávéra, és hogy micsoda dolog ez, hogy úgy gondolom, ennek az embernek felajánlom egyből, köszönés helyett, hogy mindent én fizetek. Ugyanezzel kapcsolatosan egy férfiblogon is azt olvastam (http://ferfiszemmel2014.blog.hu/2014/10/21/ezert_nem_szeretnek_a_ferfiak_fizetni_a_randin), idézvén pontosan: "Azonban minket az háborít fel igazán, amikor a nő, már a találkozó előtt, vagy a találkozó elején jól tudja, hogy nem akar semmit a férfitől (sem akkor, sem a jövőben), de ennek ellenére hagyja, hogy az gálánsan állja a számlát. Ilyenkor jön a tipikus női érv, hogy azért mert fizetett nekem egy italt, ne várja el senki, hogy széttegyem a lábam. Hölgyeim végső soron, durván fogalmazva, elvárjuk."

Na most szembesülve ezen férfi-elvárással fizessem én a fogyasztást, vagy hagyjam, hogy ő fizesse, de utána rögtön kéredzkedjek be a kocsijába és pippancsam is le, mert a pasik szerint így fair? "Elhiszem, hogy jól esik az ingyen kaja, pia, de ne csodálkozzatok ha utána leribancoznak titeket." Nem semmiképp sem szeretném, hogy leribancozzanak ma este.

Hmmm... no töprengek még egy kicsit, mi is lehet a megoldás.

randi-etterem.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarskereses40felett.blog.hu/api/trackback/id/tr136895397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alibanya1 2014.11.14. 12:29:02

Szerintem olyan sokat ne töpreng, az egész vacsora dolgot ő ajánlotta fel, ő akarta, ő javasolta. Nem tud rólad semmit, honnan tudja, hogy megengedheted e magadnak? Én tehát azt gondolnám, hogy teljesen természetes, hogy ő fizeti a számlát, de persze azért kérdezd meg, hogy mit szeretne, feleztétek meg a költségeket? A másik, egy első ismerkedő randi teljesen lehet egy kávé mellett végrehajtani. Ezzel minimális a felek "anyagi kockázatvállalása". Na most, ha ő ezzel szemben egy magasabb színvonalon akar ismerkedni, akkor talán természetes, ha állja a számlát, és akkor talán az a logikus, hogy a vacsora után te meg meghívod egy kávéra? úgy értem ott a helyszínen, vagy még egy italra...

Pixynor 2014.11.14. 12:34:00

@Alibanya1: szóval ne pippancsak? A francba, pedig már úgy reménykedtem, hogy végre ingyen f@szhoz jutok. :) Kávét Zsizell ajánlására termoszban vinném. :)

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.14. 13:04:32

@Pixynor: hehe, hát pedig azért a viccért is beszólt valami szépreményű
Szóval ma lesz. Nemtom, én elvárnék pár dolgot közölni és látni egymást egy találkozó előtt, valahogy ez a vakon belemenni kellemetlen is lehet. Akkor már igent mondtál, ha jól látom. Hát vagy lazára veszed és elmész és a fenti kellemetlenségeket elkerülve kikötöd az elején, hogy ki-ki alapon megy a fizetés a fogyasztás után, vagy tényleg valami jelképeset kérsz, amit ha látod, hogy nagyon nem jön be a randi, szépen kifizetsz és távozol. Egyébként az a rizikós ha nincs szimpátia akkor minek végig ülni egy vacsit talán érdemesebb előtte felmérni pár perc sétával és még mindig jobb azt mondani h viszlát mint végig feszengeni valamit amiről érezhető h nem. De persze elsülhet pozitívan is. Mindenképp mesélj majd.

terrer 2014.11.14. 13:15:16

Az fizet, aki meghívja a másikat. Közösen kitalált program esetén ajánlja fel a nő, hogy kifizeti a saját fogyasztását. Minden más variáció esetén (a férfi akarja meghívatni magát, meghív de nem fizet, fizet de pippantást vár cserébe, stb.) ott a mastercard... Hölgyek, felejtsétek el azt a hapit, és rendeljetek escortot.

Gyökösi Attila · http://grundstudio.hu 2014.11.14. 13:16:49

Jézusatyaúristen, hogy te mennyit gondolkozol! Elfogy az élet, mire a végére érsz. De tényleg...

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.14. 13:21:07

@terrer: mintha csak illemtankönyvet olvasnék :D jogos

Pixynor 2014.11.14. 13:31:01

@Micellás Zsizell: Végül is, látni láttam képen, tudom, hogy néz ki, ezenkívül semmit nem tudok róla, úgyhogy ha csak az alapismerkedésbe megyünk is bele, minimum két óra. :) Én sem szoktam étterembe szervezni az első randit, de hát ez most így alakult.
Persze fel fogom ajánlani, hogy fizetem a részem. :) Ez nem kérdés. :) Aztán persze majd mesélek.

Pixynor 2014.11.14. 13:37:23

@terrer: persze, fizetni fogom a saját fogyasztásom. Aztán ha neki véletlenül nem lesz pénze, az övét is. De nyilván akkor el is köszöntem tőle. :) Ilyen még nem fordult elő velem. Elég színvonalas az étterem és már örültem neki, hogy Ő is pont erre gondolt. És Piripócsfalváról jön fel, ami kb. 85 km. szóval... azt is finanszírozza valahogy.

Pixynor 2014.11.14. 13:37:52

@Thoreau: na látod látod :( nyilván valami agyölőt kéne keresnem. :)

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.14. 13:42:58

@Pixynor: esetleg pár percet beszélni telefonon felajánlotta? vagy azóta is minden a néma csendbe veszett?

Pixynor 2014.11.14. 13:49:38

@Micellás Zsizell: ő már megadta a számát, az enyémet nem kérte el, de nem veszett semmi a néma csendbe, ma már váltottunk pár szót, ő kérdezte aggódom-e, mondtam nem miért kéne, áá dehogy. Kérdeztem izgul-e nincs rá ideje, de fel van nagyon dobódva, hogy ma találkozunk. Kérdeztem mit vár az estétől, azt mondta Engem. :) Tehát nem sikerült vele, továbbra se belemenős kommunikációba bocsátkozni.

terrer 2014.11.14. 14:05:30

@Micellás Zsizell: na de komolyan, mért kellene ezt túlcizellálni? Vagy a régi módi szerint önzetlenül ad a férfi a nőnek, vagy a jelen egyenjogúság jegyében mindenki viseli saját terheit. A többi eset kuka. Vagy milyen variáció lehetne még? Hogy hogyan lesz majd a jövőben, 300 év múlva? Dehát azt ki tudja?
Nők helyében férfinak én kizárólag egy esetben fizetnék: ha hivatásos, és én rendeltem meg.
Hallom, erről egy másik fórumon parázs vita kerekedett. Most már tényleg el fogom olvasni, mert kíváncsi vagyok rá, mit lehet agyonbonyolítani ezen:-)

Pixynor 2014.11.14. 14:07:16

@terrer: "Most már tényleg el fogom olvasni, mert kíváncsi vagyok rá, mit lehet agyonbonyolítani ezen:-) "

Kíváncsi lennék a véleményedre. :)

2014.11.14. 14:10:05

Drága Kislányom,
Azt hiszem érdektelenségbe fullad a hétvége utáni első posztom:-))))
Hát...mit is mondjak...egyrészt nagyon-nagyon szorítok Neked, hogy jól alakuljanak a dolgok. Másrészt hallgass Zsizire, és vigyél termoszban kávét+2 műanyag poharat se feledd, ezzel háziasságod máris megcsillantod! Harmadrészt most két dolog miatt is izgulok innentől. Negyedrészt azoknak van igazuk, akik szerint vesd fel a számlafelezést, ha férfi lennék, nekem nem lenne szimpatikus, ha a nő beközölné, hogy "mindent fizetek", ez azt sugallja, hogy az emancipált nőcik kemény magjához tartozol. Ötödrészt elég ígéretes kezdet, normálisan kommunikált, tetszel neki, és kíváncsi Rád, nagy bajod csak nem lesz ebből:-) Hatodrészt legyél sugárzóan jókedvű, csinos és bájos kisleányom, olyan igazán Pixys:-) Sok sikert, izgatottan várom a fejleményeket!
Csókol:Mamád

terrer 2014.11.14. 14:13:08

@Pixynor: az övét is??? Ugyan, miért? Ha kifizeted a saját fogyasztásod, a pincér nem szólhat egy szót se, hogy távozol! Kivéve ha az a másik a Te saját kiskorú gyereked... De ugye nem az?!
Mosogassa le, ha nem tudja kifizetni!:-) Egyébként ha bármi kételyed van a végkimenetelt illetően, és nem akarsz a pincér előtt kellemetlen szituációt, akkor jobb, ha még rendelés előtt rákérdezel, hogy is lesz ez. Nem vagy Te olyan félős, hogy ne mernéd megkérdezni:-)
Mellékesen: én amíg legalább nem ismerem minimálisan a másikat és nem bízhatok benne, nekem eszembe nem jutna étterembe menni együtt. Erre a célra találták ki a parkot, a kávézót, a mekdonáldszot meg a mammutot.

terrer 2014.11.14. 14:20:49

@Pixynor: "Na most szembesülve ezen férfi-elvárással fizessem én a fogyasztást, vagy hagyjam, hogy ő fizesse, de utána rögtön kéredzkedjek be a kocsijába és pippancsam is le, mert a pasik szerint így fair? "Elhiszem, hogy jól esik az ingyen kaja, pia, de ne csodálkozzatok ha utána leribancoznak titeket.""

Erről annyit, hogy rendes nő az első alkalommal nem engedi a férfit akkora költségekbe verni, hogy az elérje a lepippantása árát. (Nívós ribanctól, természetesen, nem az útszéli 3e/szaxi-ra gondoltam.) Ha van a nőben tartás, akkor tud megálljt parancsolni a túlzó igyekezeteknek, és nem fogadja el. Annál is inkább, mert az ilyen túllihegő ajándékok mögött csak 1 %-ban van túlságos önzetlenség: a többi esetben a férfi célzatosan igyekszik a nőt igencsak elkötelezni későbbi hátsószándék jegyében, aminek épeszű nő rögtön ellenáll, és nem fogadja el, nem megy bele. Kedves Nők! Legyen bennetek tartás megálljt parancsolni!

terrer 2014.11.14. 14:30:40

Na, ezért az egy mondatért már megérte ama említett blogba mennem, Tájfun kolléga követte el:
"Valódi férfit, valódi szimpátiát, valódi érzelmeket, valódi szenvedélyt, pláne valódi kapcsolatot a valódi világban keress."
Ennyi.

Pixynor 2014.11.14. 14:31:17

@Petra01: Jaj, szavaid megmosolyogtattak. Persze, persze, nem szándékoztam én neki esni, csak igyekszem megfelelni egyes férfiak által elvárt követelményeknek, de azért nem túl komolyan ám. :)

Ettől függetlenül semmit remélek a mai naptól, csak egy kellemesen eltöltött pár órát, remélem jó társaságban és igyekszem én is brillirozni, hogy hasonló társaságot tudjak én is nyújtani. :)

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.14. 14:33:17

@terrer: Én egyetértettem. Első randin férfinak nő sztem ne fizessen, ezzel is egyetértek. A férfi invitálta, ha nem ajánlja fel, hogy ő fizeti, akkor felesben természetesen, de hogy Pixy fizesse a férfi részét is azt sztem se. Akkor marad és mosogat. Miért akart akkor étterembe menni?
Bár egy első randit én ennyire nem bonyolítanék túl, egy beszélgetés, egy kávé, amit ha az úriember kifizet még csak földhöz sem veri és gáláns, ha nem fizeti ki, kifizetem a kávémat, bár én még olyan kicsinyes pasival nem találkoztam aki elfogadta volna, hogy én fizessem. Na persze sztorik vannak. Igen én is javaslom olvasd el a másik posztban kerekedett vitát. Ott már túlment minden jóízlésen amit egyesek hozzáfűztek.

Pixynor 2014.11.14. 14:35:52

@terrer: persze, persze igazad van. Én sem szoktam engedni, hogy fizessenek, hacsak tényleg nem egy kávéról (igaz nem is kávézom) vagy kóláról beszélünk. Igazság szerint az étterem ötletét nem én vetettem fel, de szerintem ez ki is derült a kis irományomból. Nagy étkezést nem szeretnék csapni, részint főztem és ettem is már, részint meg valahogy nem is az a helyzet, hogy most annyira az étkezésre kéne koncentrálni. De szerintem valami finom édességet megengedek magamnak. :)

Akkor egyet értesz Tájfunnal? Képzeld ő hasonló helyzetben van, mint Te. Korosztályához képest jóval fiatalabb feleségre sikerült szert tennie, akitől, ha jól sejtem már három lurkója is van, és imádja a feleségét a mai napig. :)

Pixynor 2014.11.14. 14:38:07

@Micellás Zsizell: köszönöm, igaz most hogy rágondolok egy kis gyomoridegem van. :) Lassan készülődnöm kell. Öt óra az időpont. :)

terrer 2014.11.14. 14:41:15

@Pixynor: sok sikert!
Majd mielőbb hozd a beszámolót, hogy darabokra szedhessünk:-)))

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.14. 14:58:07

@Pixynor: lazánfaszán :D mondaná kedves nagynéném

terrer 2014.11.14. 15:09:20

Hú, beleolvastam a kávézós blogba...:-o Durva:-)
Azt gondolom, van egy csomó frusztrált ember, egy csomó kárvallottja a másik nemnek (kölcsönösen), akik ettől extrém módon átesnek a ló túlsó oldalára, már koszos 380 ft-on is huzakodva. Magam nem törnék lándzsát egyik normális módszer mellett se: régimódian fizethet a férfi is mindent, de ma már egy nőnek se kéne azon meglepődnie, ha svéd mintára mindenki fizetné a saját fogyasztását. (Egy svéd nő pl. kikérné magának, ha a férfi le akarná őt kötelezni azzal, hogy helyette fizet, azt mondaná: mivan, meg akarsz engem venni? Ott még az ajtóban se szokás a nőt előreengedni, akkora egyenjogúság van.)
Egyedül annak nincs hagyománya, azt nem tudnám sehova se tenni, ha a nő fizeti a férfiét is (első randiról beszélünk!). Az magyar normák szerint csak a kitartott vagy hivatásos escort férfi esetén szokás.
Gour ottani hsz-a áll hozzám legközelebb:
"Mindkét nem részéről vannak ilyen ámokfutók és még csak nem is értik, hogy mi a baj velük. Megmagyarázzák inkább maguknak, hogy az ő szintjükön elfogytak a rendes pasik/nők, pedig csak viselkedni nem tudnak."
Szóval maradhatnánk abban, hogy mindkét nemnél vannak nemnormális emberek, ugyanúgy vannak sz.rrágó pasik, mint lehúzós luvnyák - de ugye mi, itteni "normális nők és férfiak" nem ilyenek vagyunk, ne is törődjünk velük, illetőleg ha beléjük botlunk, azonnal dobjuk őket!
(Aki mégsem érzi magát az itteniek közül normálisnak, az lécci feltétlenül tiltakozzon nálam!:-) )

terrer 2014.11.14. 15:12:41

@Pixynor: bocsi, Te nem azért blogolsz, hogy mi szórakozhassunk???
Akkor mijafenének?:-o Ha nem nekünk írnád, akkor minek kéne ide kitenni?
Igenis alig várom már, hogy kielemezhessem a találkozásotokat!:-)

terrer 2014.11.14. 15:32:01

A kávés témához, a fenti posztban hivatkozott második blogból:
"Szóval, állja minden férfi a randik költségét, de a nők csak olyanoktól fogadják el, akikről elhiszik, hogy másnap reggel szívesen fogadnák tőlük ágyba a reggelit is."
Ezzel is egyetértek.
Valahogy mindenki oda lyukad ki, hogyha mindkét fél kölcsönösen NORMÁLIS, TISZTESSÉGES, akkor ezekből a dolgokból (ki kinek mit fizet és mikor) sosincs probléma, és abból még akármi is lehet később:-). Ha viszont már az elején, a költségeknél is nézeteltérés van, akkor jobb menekülni, veszteség ide vagy oda.
Ha az egyik fél nem tisztességesen játszik, azt tessék a másiknak mielőbb észrevenni, dobbantani, a kiadott kisebb (!) költséget (pl. férfiaknál kávé, benzin, nőknél fodrász, smink) pedig veszteségként benyelni (a randi rizikója, hogy úgy mondjam). Az elején pedig senki ne verje magát nagyobb költségekbe! A bizalmat fokozatosan kell felépíteni. Ha meg a jószerencse két hülyét sodor egymás mellé, azok meg is érdemlik:-) Nem érzem, hogy ezen a téren (ki kinek fizet) létezne bármi valós probléma. Szerintem csak az sopánkodik ezen utólag, aki érzi közben, hogy átverték, de nincs mersze-lelkiereje időben tenni ellene, illetve bután-naivan azt hiszi, még fordulhat ez jóra is (ami az elején elcsesződött, az nem fog!), aztán önmaga fejének falbaverése helyett mindenki másra haragos.
De az is vessen inkább magára.

Pixynor 2014.11.14. 15:38:18

@terrer: hát nem tudom, én ha férfi lennék, biztos szeretnék imponálni egy nőnek azzal, hogy meghívom egy italra. De háát tudjuk jól én elég tökös férfi lennék. No mindegy is. Ettől függetlenül simán alkalmazni tudom a svéd nők szokásait. Ha ez a pasiknak jó, ám legyen. Tudod, amilyen szinten elvesztik a nők a nőiességüket, azzal arányban tűnik el a már alig pislákoló férfiasság is. Szóval én a pasik helyében ezen nem ujjonganék annyit. De háát mindegy, én a családalapításon túl vagyok, szerencsére, nekem erre már nem kell párt találnom. A többi meg éljen olyan szemléletben, amit kialakítottak maguknak. :)

2014.11.14. 22:00:29

Nincs ez tényleg túlbonyolítva? Már mint itt is ez a ki fizet probléma. Én mint csóró férfi azt mondom, ha egy nővel randizom, akkor alapvető hogy én akarom állni annak a kávénak az árát. Ez is az udvarlás része. Ez után változhat úgy ahogy a másik szeretné. Mondjuk a végszámla közös fizetése. Vagy szerintem te is megértenéd azt az esetet hogy ha összejön az este és egyik ital követi a másikat, és mondjuk a férfi elmondja hogy egy 6 - 8 ezres számlát nem tud bevállalni és ne rendeljetek többet.
Ezt szerintem két felnőtt ember meg tudja beszélni.
Az idézetek amiket meg bemásoltál.... Hát ha ez így van, akkor én egy igen ritka hibás példány vagyok. Kivéve azt mikor a nő már tudja hogy "nem", mégis húzza a pasit.
Abban meg biztos lehetsz hogy ha egy férfi kiakad mert a kávé áráért nem kap semmit csak azt hogy "bocsi nem", nagy valószínűséggel csak dugni akar.

Az a termosz duma nagyon jó! :-)))))

Pixynor 2014.11.14. 22:25:46

@P80TDM: természetesen igazad van. Az egész ügyet dirrekte hoztam szóba, a múltkori balhé miatt, Alibanya blogja alatt. Ott elhangoztak olyan vélemények, amik egy kicsit verték a lécet, ezért emlegetjük ezt fel, még oly gyakran. Egyébként ebből én sosem csináltam problémát, minden egyes ilyen helyzetben vettem elő a pénztárcámat, hogy fizessem a részem, úgy ahogy a ma este is. Természetesen az eddigi eseteimben, legyen szó egy egyszerű kóláról, vagy egy éttermi vacsoráról, sosem kellett fizetnem, mert mindig sikerült olyan férfiakkal találkozni, akik gálánsak voltak e téren, és nem engedték meg, hogy fizessek.

Ez egyébként nem azért, mert rá vagyok szorulva, de jó eső érzés egy nőnek. És pontosan tudom, vannak olyan nők, akik ezzel visszaélnek, és ezt elvárják, de azok egyéb téren is elvárják a finanszírozást, nem csak ilyenkor.

notC 2014.11.14. 22:32:53

Tátott szájjal figyelek, le vagyok döbbenve, állam a padlón...
Először is, ez egy első randi, nulladik találkozás, ismerkedés, annak a megállapítása, hogy egyáltalán megmozdul-e bárkiben bármi. Mondjuk normális esetben ez a metrón, buszon, társaságban, házibulin, fodrásznál, akárhol történik, és egy érintéssel folytatódik. Nem tudunk nevet, státuszt, értékrendet, semmit, csak azt, hogy tetszik vagy nem.
Ezután jönnek a körök, kiféle, miféle, kefél-e. Van-e neki az, amire szükségünk van, illetve tudunk-e, akarunk-e adni olyat, ami neki kell. Leginkább az a kérdés, hogy lehetünk-e azok, akik vagyunk, és leszünk-e többek általa?
A csóka valami hasonló értékrendet vallhat, fizeti a vacsorát, de nem csodálkoznék, ha a végén csak annyi maradna, hogy van-e kedve dugni valakinek....

Pixynor 2014.11.14. 22:44:11

@notC: mint kiderült a csóka nem igazán éli világát a neten, így számára idegen dolog lett volna, ha elkezdi az életét ott érni. Ő nem csinál ilyet. Ő a személyes találkozóban hisz. Én meg azt mondom, hogy egy ilyen személyes találkozó után az ember lánya továbbra sem tud semmit. Persze megtudott gy csomó dolgot, és ... pasz, semmi.

gabocaboy 2014.11.15. 09:15:56

@Pixynor: termosz és ingyen f@sz. :) az lassan már megér egy misét.

2 hete meghivtam egy nőt vacsizni /nem első randi/ azóta se láttam. magától nem kezdeményez semmit. nem bánom a befektetett időt, zsét.. tanulok.

hétvégén felhívtam magamhoz szintén egy nőt, főztem kávét.. :) /nem első randi, ebéd és séta után/ nem nyúltam hozzá, konkrétan direkt, semmi.
sértődés v mi lett a vége... :)

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.15. 10:35:14

@P80TDM: szabadalmaztatni fogom a termoszos randi fogalmát :D

Pixynor 2014.11.15. 12:11:55

@gabocaboy: hát nekem sem engedte meg, hogy fizessek, pedig határozott voltam e téren, hogy márpedig igen. De ő meg méghatározottabban közölte, hogy felejtsem el. Úgyhogy, ez nekem pozitív gesztus a részéről. És persze volt több is, kinyitotta kocsi ajtót mikor beszálltam és hasonlók, rám akarta adni a kabátot, ami csupa víz lett, aztán meg felajánlotta az övét, amíg az autóhoz érünk... szóval igen, nálam valahol itt kezdődik az, hogy úgy gondolom, valaki úriember. :) És nem is értem a férfiakat, mert ezek a dolgok nem kerülnek pénzbe, mégsem gyakorolják, pedig nekem nőnek, ez annyira bejön. :)
Hát én most eldöntöttem nem várok arra, hogy ő kezdeményezzen. Valahogy annyira egy hullámhosszon vagyok vele agyban, erre mit ad isten, nem is kellett nekem hívnom, mert ő hívott :) És ez a rész annyira jó. Szeretem, mármint nem a pasit, hanem a helyzetet. Ma is már ment egy egy email és sms és persze finom ugratásokkal. Célozgatva arra, hogy tudjuk, hogy az a dolog már meg fog történni köztünk, persze, hogy mikor azt még nem. :) És ilyenkor bírom, hogy tudom ugratni, finoman, csipkelődve, amivel csak olyan válasz sms-eket váltok ki belőle, hogy fejezd be, mert odamegyek :)

gabocaboy 2014.11.15. 13:36:37

@Pixynor: alakul a molekula.... lassan vége a blognak, boldog paplan alatti huncutkodások időszaka jön.

gyűjts be a szexadagod, legközelebb higgadtabb fejjel mehetsz neki az újabb küldetésnek.. :)

egyébként én is kínosan betartom /ha lehet/ az udvariassági szabályokat, de zömében érzéketlenek erre. lószerszám a se...be, nem elismerő tekintet. :)

ha nem vagy tapló, lúzer vagy. elképesztő.

Pixynor 2014.11.15. 22:10:47

@gabocaboy: olyan szerencsém nincs :) szerintem. De egy hancurra biztos, hogy sor kerül. Hihetetlenségig felkorbácsolta az érzékeimet, és ma sem hagyta megnyugodni őket. Kb. négyszer hívott telefonon, mennyire szeretne velem lenni. Ma gimis osztálytalálkozón volt. És egy pillanatig sem tudtam én sem másra gondolni, csak a tegnap esti csókra. :)

Pixynor 2014.11.16. 07:49:31

@mellébreszéd: persze az álló farokkal nincs bajod, csak a viszketéssel.

Pixynor 2014.11.16. 08:44:44

@mellébreszéd: azért kíváncsi lennék arra tök komolyan, ha hallanád miket mond az illető Neked mi lenne erről a véleményed. Őszintén én most egy kicsit tooo muchnak gondolom, még így is, hogy micsoda kaliber a srác. Próbálom megfogalmazni, hogy most mi van.

Pixynor 2014.11.16. 09:36:47

@mellébreszéd: mindjárt kiteszem mit érzek és min vívódom.

gabocaboy 2014.11.16. 09:55:55

@mellébreszéd: "Ti ketten az gazdag alkalmival egymást keresitek."

ezmiez?

Pixynor 2014.11.16. 10:21:36

@gabocaboy: szerintem arra gondol, hogy ez megint csak szex, mert ugye rólam is azt feltételezi, hogy állandóan viszket.

gabocaboy 2014.11.16. 12:51:05

@Pixynor: s ha viszket?
mikor kellene, majd 60 évesen? kérdezz meg egy 60 éves nőt, mit tenne ha újra 30 v 40 éves lenne...

a fejfánkra a nevünk kerül, meg élt xy évet. aztán az örök sötét.

lehet azon filozofálni, mit baxtunk el eddig. a kihagyott alkalmakon az elfuserált életen, mert lehet, a holnap már nem lesz.
éljen az optimizmus.

Pixynor 2014.11.16. 12:57:03

@gabocaboy: ez a hozzászólásod volt az első jó dolog a mai napon, ami amúgy az elég beborult kedélyállapotomon segített. :) Igen valóban ezt kell szuggerálni, és tök mindegy, ha az ember nem erre vágyik, ez jut neki és kész. Akkor viszont ez legyen egy olyan egetverő élmény, amire még ha koporsóban is visszagondolok mosolyra fog húzódni a szám.

Alapból én is így kódolom az agyam, hisz értelmetlen másképp kódolni, csak időnként megfeledkezem róla.

De most jó hogy emlékeztettél erre.
süti beállítások módosítása