Pixy mesél

Pixy mesél

Egyszer volt hol nem volt... I. rész

2016. február 27. - Pixynor

alt20.jpgEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány. Határozott egyéniség, ő az a típus, aki mindig is tudta mit akart, volt elképzelése az életről, már gyerekkorában is. Tizenévesen, mikor halhatatlan az ember, a lány egyre jobban fedezi fel, és kezdi feszegetni a saját határait, ebből kifolyólag elég sok vitába keveredett a szüleivel, akik korainak találták ezen határok átlépését. A lány azonban hajthatatlan volt, amit eltökélt az tűzön-vizen át, megvalósította. Szinte minden határszélt meglátogatott és átlépett, de mindig is tudta, ki ő és honnan jött. Így sosem lett belőle elveszett lélek, hisz mindenhonnan szerencsésen, épségben és rengeteg élménnyel gazdagodva tért haza. Elképzelése is volt a jövőről, bár fogalma sem volt mi szeretne lenni, de tudta, hogy életében meghatározó a szerelem és szabadság érzése. Szerette a zenét, a filmeket, töménytelen mennyiségű könyvet olvasott. A tanulást sem szenvedte meg, elég jóeszű lévén, bár túlzásba sem esett vele. Hamar munkába állt, mert rengeteg élményt élt meg mindig aktuális legjobb barátnőjével/ivel, ez pedig költséges dolog volt. Nem tudta szüleit terhelni ezzel, és nem is akarta. A tanulást a munka mellett sem hagyta abba.

A könyvekből, filmekből nagyon nagy híve volt a férfi-nő közötti szerelmi kapcsolatoknak, és bár elvált szülők gyermeke volt, anyjának második házassága jól sikerült, és békés, boldog, egyszerű családi körülmények között nevelkedett. Sokszor képzelte esténként ágyában fekve, hogy egyszer majd neki is lesz egy férfi az életében, akibe szerelmes lesz. Szerette volna, ha vele is megtörténik valami igazán csodás szerelem, de mindig is tudta, hogy ilyen csak a filmekben létezik sokszor, az életben elvétve és ő nem az a szerencsés típus, aki ezt majd megéli. Azonban minden kapcsolatát felruházta a benne élő elképzelésekkel és igyekezett a lehető legtöbbet megvalósítani azokból. Ebből adódóan igazán sok olyan élménye keletkezett, ami filmszerűen jó volt. Élte az életét, szórakozott, dolgozott, harcolt a szülőkkel, majd elérkezett egy férfi az életébe, akihez hasonlóval még nem találkozott. Addigra már pár tapasztalattal és egy hosszabb kapcsolattal a háta mögött tudta, hogy milyen személyiségű férfi lenne rá igazán hatással, megjelenésileg sem voltak sablonok benne, de persze a jóképű férfiak, mint minden más nőnek, neki is tetszettek. Ez a férfi átlagos külsejű volt, a második találkozáson el is határozta, hogy nem találkozik vele többet, azonban ez a két alkalom elég volt ahhoz, hogy rájöjjön, ez a férfi teljesen másképp viselkedik, mint a többiek. Ő csendes, nem felvágós, normális, nyugodt viselkedésű, mindenféle feltűnési viszketegségtől mentes volt, így magasan kiemelkedett a többiek közül. És viselkedésében képviselte mindazt, amit a lány szeretett volna, udvarias volt, és tudta az illemet. Utólag átgondolva ezeket a lány esélyt adott a férfinak, akibe beleszeretett, és akivel családot alapított.

Élvezte az életét szerelmesen, élvezte azt, hogy elég hamar felnőtté vált ezáltal, hisz 22 évesen már együtt éltek, külön a szülőktől, saját házában, amit szintén annak idején elképzelt magának. Egy kicsi házat szeretett volna, ami az övé. Lett neki. A sok bulizós év után, ez egy teljesen másmilyen buli lett, és ezt is nagyon szerette. Majd jött a gyerek. Ismét újabb fejezet nyílt az életében, megtudta milyen anyának lenni. Igyekezett nagyon jó lenni új szerepköreiben, ami sikerült. Ahogy az meg van írva, és ahogy szüleitől látta, feláldozta magát a család oltárán, Nem volt negatív értelmű áldozat, nem bánta meg később sem soha. Jó férje volt, és jó házassága. A gyermek is csodásra sikeredett. Teltek múltak az évek, aztán egyszer csak elkezdett hiányozni neki valami, a szerelem mulandóban volt, annak megtartásában sem ő, sem a férje nem tett lépéseket. A mindennapos gondok, a pénztelenség egyre jobban rányomta magát az életükre. Továbbra is vitte a családot, azonban egyre többet kezdett merengeni a múlton, hogy milyen jó élete volt, hogy akkoriban mennyi mindent megélt. Gyakorlatilag azonkívül, hogy a élték az életüket, semmi különös nem történt velük. Nem jártak nyaralni, nem jártak szórakozni, nem jártak sehova. Az összes szórakozást a közös családi hétvégi grillezések, kártyapartik, társasozások jelentették.

10a.jpgAztán a lány elkezdett álmodni. Álmában szépséges férfiak kezdtek vele beszélgetést, akik szerelmesek voltak belé, őt akarták és több esetben heves szexuális jelenetek érzékével érte a reggel. Mindig is hihetetlen volt álmában, hogy ezek a helyes férfiak őt akarják, hisz már egy évtizede nem foglalkozott magával, nem sportolt, nem öltözött divatosan, nem sminkelt. Meg sem közelítette kinézetileg a mai fitnesz anyukákat. Inkább saját öreganyára kezdett hasonlítani, bár genetikailag szerencsés típus, mert az arca nem öregedett. Fura volt az érzés, hogy álmában valaki akarja őt, úgyis, hogy többször elutasította az álombéli férfiakat, akik azonban nem hagyták magukat, és rendületlenül bizonygatták ezt követően is, hogy őt akarják. Már ezekből az álmokból is, de korábbi jelekből is rájött arra, hogy ő már egyáltalán nem boldog. Ezen felfedezését őszinte ember révén megosztotta párjával. Bár ő nagyon jó férfi volt, érzelmi inteligenciájában meg sem közelítette a lányt, így megérteni sem tudta soha. Persze szerette őt, elviselte hangulat ingadozásait, amelyek mögött egyre többször állt már a lány boldogtalansága. Sokszor gondolt bele életébe, és tudta, nem a férfi mellett fog megöregedni. Ennek oka az volt, hogy hiába próbálta férje felé lekommunikálni, hogy neki valami nagyon nem frankó, mivel konkrétumokkal nem tudta alátámasztani (nem tudta azt mondani, hogy a férfi iszik, vagy a gyerekkel gond van, vagy hasonló dolgot), így férje semmit nem tudott kezdeni vele. Hiába mondta, hogy azt szeretné, amit régen, hogy a férje legyen érte oda úgy, mint mikor megismerkedtek, hiába próbálkoztak, két hét után minden visszasüllyedt a régi kerékvágásba. Aztán boldogtalanságában már szexuálisan sem kívánta a férjét. Más férfit sem, így utolérte őket az, ami ma már mindennapos, szépen elváltak, és a férj elköltözött.  

A lány életében először egyedül maradt, férfi nélkül, a fiával. Először nagyon megijedt, hisz ilyet még sosem tapasztalt, de aztán elkezdtek múlni a mindennapok, ment az élet a maga útján, és a lány rájött, bármi légyen is mindent meg tud oldani. A volt férje továbbra is nagyon jó apja maradt a fiának, és őt is segítette minden házkörüli munkában. Rengeteg ideje lett gondolkodni magán, az életén, hogy hol tart, és mit akar, és hogyan tovább, és ahogy telt múlt az idő, elkezdett újra találkozni saját magával. Elkezdett szórakozni járni, elkezdett ismerkedni, és elkezdett egyre jobban a régi magára találni. Egyszerűen elkezdett élni. Azt tette, amihez kedve volt, a családi kötelezettségből fennálló megfelelési kényszert teljesen maga mögött tudta hagyni. Hihetetlen szabadságérzés érte utol. Pláne mikor fia az apjánál volt, és senki nem várta haza. Munka után nem kellett boltba meg hazarohannia, mert férje és gyerek várta itthon őt éhesen. Ha akart moziba, ha akart a sétálni ment. Ha éjjel nem tudott aludni, egyszerűen felkelt és hangosan zenét hallgatott, mert megtehette. Akkor takarított, főzött, mikor a kedve tartotta. És újra esélye lett arra, hogy szerelembe eshet. És mindez újra boldoggá tette őt.

25_134427_502044_ae611022234ff55efd62e5632f7a53da_826ad7_301.jpgIsmerkedni kezdett férfiakkal, akkor szexelt, amikor a kedve tartotta. Folyamatosan azon gondolkodott, hogy mi tenné boldoggá ha lenne egy kapcsolata, hogy milyen hibákat nem követne el újra, ami ahhoz vezette, hogy boldogtalan lett egy tökéletes kapcsolatban. Sok mindent megtapasztalt újra, emellett olyan dolgokat tett, amit még soha életében. Elég sok ismerkedése vezette csalódáshoz. Nem igazán akart működni az, ami fiatalkorában, hogy az adott férfinak megelőlegezi azokat a tulajdonságokat, ami felkeltené az ő érdeklődését. A legtöbb férfiről ebben a felgyorsult világban hamar kiderült, hogy teljesen alkalmatlanok párkapcsolatra. Ennek oka egyrészt, hogy fiatalok voltak, tizedannyi tapasztalattal, mint a lány, és a lány nem akarta előröl kezdeni újra. Ő onnan akart továbbépítkezni, ahol abbahagyta, ehhez egy pont ugyanolyan helyzetben lévő férfire lenne szüksége, aki legalább olyan intelligens és érett gondolkodású, mint ő. A másik ok, hogy a férfiak jórésze nem tudott szexelni. Ez is meglepő volt a lány számára. Ő úgy gondolta, hogy egy férfi, ha mást nem is, de szexelni biztos tud. Ez volt az eddigi élettapasztalata. És kiderült ez nem így van, és mivel a lány egészséges szexuális étvággyal rendelkezik mikor van párja, így ez sem elégítette ki. Harmadsorban a férfiak egy része csak a szexuális élményt kereste vele, és esze ágában sem volt párt keresni. Ettől függetlenül a lány talált magának két jó szeretőt is, akik több hónapig részesei voltak az életének e téren. Hamarosan megtanulta férfimód kezelni ezeket a dolgokat, csak semmi érzelem, semmi gondolkodás, csakis pusztán szex. Működött. Egyre kevésbé érdekelték már a férfiak, csak csupán használta őket. Pont úgy, ahogy vele tették. Az egész virtuális világból ez ömlött rá, így gondolta, ez a világ már csak ilyen, a régi világ elmúlt, és alkalmazkodni kell.

Aztán mikor a csak szexből is egyre jobban elege lett, találkozott valakivel. Az ismerkedés pont úgy történt, ahogy a korábbiak, társkeresőn írt rá a férfi. Aztán annak ellenére, hogy több ilyen ismerkedésbe már nem akart belemenni a férfi szavaival elérte nála, hogy találkozzon vele. Ettől a találkozástól a korábbi csalódásai alapján már semmit nem remélt. Eltökélte ez lesz az utolsó.

És találkozott egy olyan férfival, mint eddig még soha.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarskereses40felett.blog.hu/api/trackback/id/tr738409836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petra01 (törölt) 2016.03.06. 15:36:11

Drága Pixykém,

Innen kezd nagyon érdekes lenni:-) Mikor jön a II.rész?

Tapasztalt Betonaszfalt 2016.04.29. 20:13:48

Miért van az, hogy sok nőnek manapság már nem elég egy unalmas, de jó férj, egy kikapcsolhatatlan, de abszolút saját gyerek. Még érdekesebb, hogy miért nem tudják lekommunikálni a férj felé, hogy unalmas, a gyerek felé meg ÁJJÁMÁNLE! :-)
Ha pedig azt várják el a férfitől, hogy lépjen át saját magán, maguk miért nem teszik ezt? :-P

Pixynor 2016.04.30. 04:02:54

@Tapasztalt Betonaszfalt: miert van az, hogy sok unalmas, de jo ferj keptelen meghallani, hogy a felesege kommunikal vele? Nalam a kommunikacio sosem volt problema. Eleg sokszor lekommunikaltam. Hogy en miert nem leptem at sajat magamon? Egyszeru: a masik fel reszerol nem volt ilyen igeny, vagy ha volt, nem kommunikalta le.

Tapasztalt Betonaszfalt 2016.04.30. 08:19:45

@Pixynor: Kulcs a HATÉKONY kommunikáció! A nő szól egyszer, a férfi mond rá valamit, és az ügy elvan intézve. A nő nem hozza elő még egyszer úgy, hogy az egyszerű jóember is megértse, hogy ez már komoly dolog, nem csak női szeszély. Ugyanis a női szeszély is pont ugyanígy van lekommunikálva. Az meg megoldódik magától, jobb nem feszegetni! :-)

Nem tudom, a nők többsége odavan az ilyen "nő és férfi", "hogy működik a párkapcsolat", " a női agy és a férfi agy" című kiselőadásokért, még sem rögzül bennük amit ott elmondanak.
A férfiak általában véve egy dologra tudnak koncentrálni és ez halál komoly! Mész az utcán, nyomkodod a telefonod, nem veszed észre, hogy elhúz melletted a busz, rád dudál a szomszéd. Ha neked mennek, reflexszerűen elnézést kérsz és kitérsz. Ahhoz, hogy ebbe a világba betörj, nem elég szólni, mert azt már pár százszor megtetted "milyen a hajam", "jó-e a cipőm", " nincs egy rongyom sem" című kardinális kérdésekkel. Egyszerűen fel sem fognám, hogy ez a helyzet most más.

Pixynor 2016.04.30. 10:08:06

@Tapasztalt Betonaszfalt: Hat, ha az, hogy egyertelmuen megmondom, hogy nem vagyok boldog, hogy mar nem ugy van , mint az elejen, es ugy erzem,hogy semmi sincs, ezt oda sorolni, mint noi szeszelyt, valoban vegzetes lehet egy kapcsolatra nezve.

Tapasztalt Betonaszfalt 2016.04.30. 10:26:46

@Pixynor: Az biztos! :)
De lehet, hogy csak neked egyértelmű. Furcsa dolog a kommunikáció, házasságban meg pláne!
Teszem azt, csak példának okáért, szólok a feleségemnek, hogy a munkahelyi ívós buliról, legyen itthon 21 órára, legyen szíves, és tessék, nem terjedt odáig a hang, mert úgy kell rátelefonálni, hogy jöjjön haza 22 órakor. Pedig egyértelmű voltam. :P

Pixynor 2016.04.30. 10:35:20

@Tapasztalt Betonaszfalt: Remelem csak viccbol irtad:) mar 14 evesen ejjfelre jarhattam haza, nem kilencre :)

Tapasztalt Betonaszfalt 2016.04.30. 10:40:28

@Pixynor: Aham, csak szerintem bizonyos kor után már személyiségzavar jeleit mutatja, ha 14 évesnek érezzük magunkat! :P

Pixynor 2016.04.30. 10:42:41

@Tapasztalt Betonaszfalt: Fogok valaszolni igerem, de otig suliban vagyok es mar figyelni is kene :)

Pixynor 2016.04.30. 20:01:35

@Tapasztalt Betonaszfalt: szó nincs róla, hogy 14 évesnek érezzük magunkat hanem, hogy egy bizonyos kor után (18 év) mindenki addig távozik el otthonról, ameddig akar. Miért kell időt szabni? Ha valaki nem akar, nem fog hazamenni egy hétig.

Tapasztalt Betonaszfalt 2016.04.30. 21:10:20

@Pixynor: Akkor sem, ha megkér valaki? :O
Pá picim, leugrok ide a sarki kocsmába a haverokkal, majd egy pár év múlva jövök! :P

Pixynor 2016.05.01. 06:19:32

@Tapasztalt Betonaszfalt: erre azt tudom mondani, hogy ha valaki el akar menni, el fog, bejelentés nélkül is, vagy ha valaki meg akarja csalni a másik felet, meg fogja, és valószínűleg nem este egy munkahelyi partin, hanem pl. napközben bevásárlás, vagy átugrok anyuhoz címen, vagy egyszerűen csak akkor nincs otthon a másik fél és még magyarázkodnia sem kell.

Tapasztalt Betonaszfalt 2016.05.01. 09:40:26

@Pixynor: Figyi, 14 évesen a szüleid sem azért vártak korán haza, nehogy jól érezd magad valakivel, hanem mert maguk mellett éreztek biztonságban.
Ha valaki el akar menni, és megcsalja a másik felet, ott már nem is nagyon érdemes hazavárni.
Az az érdekes amikor még hazavárod, és ő számodra megmagyarázhatatlan okokból nem jön.
Szerintem megártott a nőknek ez a nagy szabadság, amit most megélnek, látnak, hallanak, kapnak.
Elfelejtik milyen érzés tartozni valakihez. Az ezzel járó kötelességeket ( pro és kontra), és előnyöket.

Pixynor 2016.05.01. 17:36:40

@Tapasztalt Betonaszfalt: én meg pont ugyanezt gondolom a férfiakról, hisz manapság azt sem tudják mit jelent elköteleződni, egy nő, egy dolog, vagy egy eszme mellett. Szerintem amennyire megváltoztak nők, épp annyira a férfiak is. De nyilván ez a friss y generációnak nem fog gondot okozni, csak azoknak, akik a régi eszmékben szeretnék leélni hátralévő életüket. Lásd én, aki szeretné ha a társa hűséges lenne, ugyanakkor a fő cél a mai férfiaknak, hogy az összes nőt megdugják, aki rájuk néz.
Én sem tudom milyen érzés tartozni valakihez már, de ez az érzés nem hiányzik. Tudom, hogy csak magamra számíthatok, és emiatt nem érhet csalódás. És persze egyértelműen ott van a fiam, aki szintén csak rám számíthat (meg persze az apjára is). Szerintem ez a legfontosabb dolog a világon, és ezt érzem meg pokoli hiányként, most hogy anyukám és apukám is rövid időn belül eléggé fiatalon meghaltak.

Tapasztalt Betonaszfalt 2016.05.01. 19:57:16

@Pixynor: Nem mennék bele, hogy most a nők vagy a férfiak... mert ez így általánosítás.
Minden esetre, csak azt a nőt lehet megdugni aki hagyja.
A hűség pedig a becsületességgel együtt lemaradt valahol az értéklistáról, és olyanok kerültek fel, amit ezelőtt inkább szégyellni kellett.

Pixynor 2016.05.01. 21:41:22

@Tapasztalt Betonaszfalt: látod látod, ugyanakkor, aki meg őrzi még ezt a két értéket, az gondolhatod, hogy inkább él egyedül meg "rossz társaságban". Mert nem kétlem, hogy azért vagyunk még egy páran ilyenek, csak már én nem szeretnék arra energiát fordítani, hogy felkutassak egy ilyen embert magamnak, mert sok ilyen ember kapcsolatban él, és ha kapcsolatban élő ember kezdeményez velem ismerkedést, gondolhatod, hogy az az ember már sehol sincs az értéklistámon :)

Tapasztalt Betonaszfalt 2016.05.02. 11:52:34

@Pixynor: Ez a blog úgy kezdődik, hogy a társkeresésről szól. Ugyanez lenne az álláspontod ami most, ha sikeresen párt találsz?
Az emberiség fele csupa bolondból áll, akik boldogok a párjuk mellett ( aztán majd jól elválnak, de ez egy másik kérdés), amikor van egy olyan alternatíva, hogy szabadon nyalhatnak egyedül? Akarom mondani szabadon szárnyalhatnak egyedül.
Azt szokták mondani, hogy kettő több, mint egy, és ezt matematikailag is be tudom bizonyítani ( azok az idők már elmúltak amikor fizikailag is be akartam bizonyítani :)).

Szép, hogy ilyen konzervatív értékekkel bírsz, de ha valaki már egyszer megtalálta a párját, miért nem ragaszkodik hozzá foggal-körömmel, miért hagyja, hogy ne legyen más választás, mint a szakítás? Tudom ez már eső után köpönyeg, de a kérdés is csak filozófiai volt. :)

Pixynor 2016.05.02. 15:38:31

@Tapasztalt Betonaszfalt: a pártalálást nem adtam fel, csak nem teszek érte semmit már. Az ember álláspontját mindig az üléspontja határozza meg. Természetesen ha párt találtam volna, akivel együtt lennék, az nyilván mindkét fél számára kielégítő boldog kapcsolat lenne, mert másban már nem maradnék meg többet. Ahhoz az idő túl rövid már, ami még hátra van. De az biztos, hogy annak sem érzem semmi hátrányát, hogy nem élek párkapcsolatban. (Ja, de igen, mikor le kell olvasni a vízórát. Ott sok a mezítlen szatír csiga, a nyolclábúakról ne is beszéljünk. ) Abszolút igaznak látom azt, hogy egy bizonyos kor után az ember már csak akkor alkalmazkodik máshoz, ha arra motiválva van érzelmileg. És őszintén, a megyében sem tudnék említeni egy férfit sem, akit esélyesnek tartanék erre. Mármint, hogy képes lenne érzelmileg megmozgatni. Az a baj, hogy akiket megismertem azok mind ufók voltak hozzám képest, vaaagy már azon is elgondolkodtam, hogy lehet, hogy én vagyok az ufó, ők meg csak gyarló emberek. Próbálkoztam nem egy normális férfival és egyszerűen képtelen voltam "beléjük szeretni". Szóval lehet, hogy velem van a baj, de egy biztos, eldöntöttem, hogy ez már nem érdekel tovább engem, és azóta tök jól vagyok, nem fusztrál a dolog és az sem érdekel, ha velem van a baj. Kösz jól vagyok :)

Szerencséd van, pénzügyesként jómagam is tudom, hogy a kettő több, mint az egy, meg azt is, hogy egy, kettő....sok.

Viszont felmerült bennem egy kérdés: honnan a francból kéne tudnom, hogy valóban megtaláltam a párom? Azért, mert volt egy férfi, aki feleségül vett? Lehet, hogy még nem is találkoztam a párommal, csak elvett valaki, akivel próbálkoztunk a társadalmi elvárásnak eleget tenni, és családot alapítottunk.
A pár = szerelem? Férj=pár? Ez biztos? Ez esetben a pár = társ? és ha nem, akkor lehet, hogy a férj nem társ? csak pár? Ha meg társ = szerelem, akkor lehet, hogy sosem voltam még szerelmes? A szerelmes számok nem jelentenek semmit nekem, nincs egy olyan férfi a múltból, akire úgy gondolnék, hogy kár volt őt elszalasztanom, és szeretném még mindig magam mellett tudni. Akkor ez most mi? Sosem voltam még igazán szerelmes, csak elképzeltem, hogy az vagyok? Mert a filmekből látom, hogy ha valaki nagyon szerelmes, az sosem tud már mást szeretni.
Lehet, hogy befagyott a szívem, vagy mindig is fagyos volt? Na tessék, ilyen helyzetbe hozol, hogy itt aztán most ezen kelljen morfondíroznom a statisztika rejtelmei helyett.
süti beállítások módosítása